Jouluterveisiä palstalaisille

10.12.2023

Palsta-alue on peittynyt lumeen ja viljelykausi on kaikkien osalta jo varmasti taputeltu. 

Toivottavasti kylmästä kesästä ja vaihtelevista oloista huolimatta teillä oli satorikas kausi. Vuodet eivät tosiaan ole veljiä ja toisin kuin edellisenä vuonna, tänä vuonna saimme keskelle kesää pitkiä kylmiä kausia. Tämä ehkä vaikutti viljelyaktiivisuuteen, mikä näkyi mm. katselmuksissa annettujen huomautusten määrässä. Erityisesti yhteiset alueet kuten kulkuväylät olivat paikoitellen pääseet villiintymään.

Hallitus on ahkeroinut koko kauden ja suurin näkyvin työ ei ole varmastikaan keneltäkään jäänyt huomaamatta. Polkuprojekti toteutettiin hallituksen ja ahkerien viljelijöiden toimesta eräänä elokuisena viikonloppuna. Polut pääsivät rankkaan testaukseen heti kovien syyssateiden aikaan. Olemme ahkerasti käyneet seurailemassa polkujen kuntoa ja näyttää siltä, että syksy ei ole kovin pahasti riepotellut kunnostettuja kulkuväyliä. Seuraavaksi jännitämme, mitä routa ja kevään tulvat keksivät meidän päänmenoksi. Tulevassa, sääntömääräisessä, kevään vuosikokouksessa keskustelemme mahdollisesta polkuprojektin jatkamisesta. 

Edellisessä vuosikokouksessa tehtiin päätös palsta-alueella olevien isojen koivujen kaatamisesta. Koivut kuitenkin toimivat merkittävän vedensitojina alueemme alapuolella, jossa tulvat ovat pahimmillaan. Hallitus käy keskustelua kaupungin kanssa ojan mahdollisesta kunnostamisesta, mikä helpottaisi viljelyalueen tulvaongelmia. Ratkaisun löytymiseen asti hallitus on päättänyt viivästyttää puiden kaatoa. 

Hallituksella jo sormet syyhyäisi ensi kaudeksi, mutta rauhoitutaan ensin joulunviettoon ja mietitään ensi vuoden istutuksia alkuvuodesta! 

Rauhallista joulunaikaa ja kiitos kuluneesta viljelykaudesta! 

Erityislämpimät kiitokset haluamme välittää jokaiselle polkuprojektiin omalla panoksellaan osallistuneelle. Sen työn tuloksista saamme jokainen nauttia toivottavasti vielä pitkään! 

Terveisin,

 Hallitus